Akupunktur

Akupunktur

På kliniken tilbyder vi professionel akupunktur for at behandle og forebygge sygedomme og besvær, såvel store som små. Vores akupunktør har stor erfarenhed og arbejder omhyggeligt for at patienten ska føle sig afslappet.

Behandlingen bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i punkter på huden. Princippet i behandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud. Dette for at forebygge eller behandle bestemte sygdomme.

Traditionel behandling, hvor nåle indsættes på bestemte punkter langs kroppens meridianbaner, har mange varianter og kan antage forskellige former. Det er op til akupunktøren at vælge, om han eller hun vil behandle på akupunkturpunkterne med traditionel behandling, eller anvende en særlig udgave. Der findes dog ingen standardbehandlinger, det er hver gang ifølge akupunkturens koncept en individuel behandling.

Sådan bruges akupunktur i Danmark

Akupunktørene er organiseret i Danske Akupunktører (DA) og Praktiserende Akupunktører(PA), begge disse organisationer er godkendt af sundhedsstyrelsen til at registere akupunktører, og må tildele deres medlemmer (som opfylder betingelserne i loven) titlen Registreret Akupunktør eller Registreret Alternativ Behandler. Både DA og PA organiserer sundhedspersonale og uddannede akupunktører, blot skal de akupunkturfaglige kvalifikationer naturligvis være iorden.

Læger, tandlæger og dyrlæger kan vælge at organisere sig i Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur (DMSA), denne organisation optager kun læger, tandlæger og dyrlæger. DMSA optager bl.a. medlemmer som har et mindre akupunktur kendskab, men efteruddaner også deres medlemmer til Diplomlæger i akupunktur. Diplomlæger har kendskab til akupunktur på lige vilkår som medlemmerne af DA og PA.

Find vej til os her!